MORNARICA SAD-A PRESRELA DVA BRODA S DROGOM

Američka je mornarica presrela u subotu u Omanskom moru dva broda koji su prevozili drogu, teret koji bi mogao biti povezan s finaciranjem terorističke mreže al Qaede, doznaje se od američkih vojnih izvora.

"Istražujemo moguću povezanost između al Qaede i ove operacije", izjavio je zapovjednik napadačke skupine na američkom razaraču Entreprise Jim Stavridis.

Sumnjivi teret prijavilo je novozelandsko zrakoplovstvo nakon pomorske kontrole izvedene u četvrtak, objavilo je pak Centralno američko zapovjedništvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom posljednjih 48 sati brodove su pratili novozelandski, australski, britanski i američki zrakoplovi dok ih u subotu ujutro nije presreo jedan od američkih brodova.

Na prvom brodu pronađeno je 67 kilograma metamfetina, a posada drugog broda bacila je u more 200 vreća bijele boje prije nego su presretnuti. No na brodu su pronađene još dvije vreće u kojima je bilo 38 kilograma čistog heroina, čija bi vrijednost na tržištu mogla iznositi između 1,5 i 7,3 milijuna dolara. Uhićen je i 21 član posade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara