MOSTAR: ČOVIĆ I HADŽIPAŠIĆ U ALUMINIJSKOM KOMBINATU MOSTAR

Predsjedajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik vlade Federacije BiH Ahmed Hadžipašić u ponedjeljak su se zauzeli za zaštitu Aluminijskog kombinata Mostar od novih poskupljenja električne energije koje je za iduću 2004. godinu najavila Elektroprivreda BiH.

Uprava Elektroprivrede BiH zatražila je da električna energija namijenjena Aluminijskom kombinatu u 2004. godini bude skuplja za 31 posto od cijene struje u prvom polugodištu 2003. a nova (povećana) cijena struje ugrozila bi proizvodnju u Aluminijskom kombinatu, rekli su u Uredu za informiranje te tvrtke.

Čović i Hadžipašić su danas nakon razgovora s generalnim direktorom Aluminijskog kombinata Mijom Brajkovićem i suradnicima izjavili kako električna struja ovom mostarskom poduzeću neće poskupjeti u idućoj godini.

Čović je rekao kako je dogovoreno da će vlada Federacije BiH poduzeti mjere kako bi se zajamčilo da ne bude poskupljenja struje čime će se ujedno spriječiti i povećanje cijena proizvoda Aluminijskog kombinata što bi smanjilo njegovu konkurentnost pri izvozu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federalni premijer Hadžipašić je istaknuo kako se sadašnja cijena električne energije namijenjena Aluminijskom kombinatu "u idućoj godini ne smije povećati". "Ničim se ne smije ugroziti stabilnost Aluminijskog kombinata Mostar", kazao je Hadžipašić.

Direktor Mijo Brajković je zahvalio Čoviću i Hadžipašiću i njihovim suradnicima na pažnji koju su posvetili Aluminijskom kombinatu svojim zauzimanjem da se ne povećava cijena električne energije tom poduzeću. Brajković je najavio kako će uskoro biti predstavljen projekt izgradnje nove tvornice elektrolize u mostarskom Aluminijskom kombinatu, u koji je planirana investicija oko 250 milijuna dolara čime će se, kako je naglasio, otvoriti više tisuća novih radnih mjesta. Aluminijski kombinat, po službenim podacima, ostvaruje 25 posto cjelokupnog izvoza iz BiH i najveći je izvoznik BiH.

(Hina) pg

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara