Mostar: Ponovljeno suđenje četvorici Hrvata za ratne zločine 93.

U NAZOČNOSTI predstavnika Haškog tribunala ponedjeljak je u županijskom hercegovačkoneretvanskom sudu u Mostaru počela glavna rasprava u ponovljenom sudskom postupku protiv četvorice mostarskih Hrvata: Željka Džidića, Mate Aničića, Erhada Poznića i Ivana Škutora, koje se tereti za ratne zločine počinjene tijekom hrvatskobošnjačkih sukoba 1993. godine.

Prije dvije godine ovoj četvorici mostarskih Hrvata Županijski sud u Mostaru izrekao je oslobađajuću presudu, ali je Vrhovni sud Federacije BiH poništio takvu presudu i zatražio ponovno suđenje koje je Županijskom sudu u Mostaru odobrio Haški tribunal.

Tri svjedoka (Bošnjaka) tijekom današnje rasprave obavila su tzv. radnju prepoznavanja okrivljenih. Svjedok Senada Hasović je rekla kako je prepoznala Matu Aničića i Ivana Škutora, te da ih se sjeća po tomu što su joj tijekom boravka u zarobljeništvu njih dvojica više puta, kako se izrazila, pomogli. Svjedok Mujo Čopelj je rekao kako prepoznaje Matu Aničića. Treći svjedok Džemal Arnaut je rekao kako ne prepoznaje niti jednog od četvorice optuženih, dodavši kako su oni koji su ga tukli nosili odore.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točan datum nastavka suđenja četvorici mostarskih Hrvata nije određen, ali je rečeno kako će to biti prije početka ljetnjih godišnjih odmora.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara