Mostar: Prosvjed ureda OHR-a

MOSTARSKI područni ured Visokog međunarodnog predstavnika (OHR) javno se pobunio što je u većinskoj bošnjačkoj općini Stari grad uposlen jedan Bošnjak (Nedžad Behram) kojeg je ranije smijenio Visoki međunarodni predstavnik.

Voditelj mostarskog Ureda visokog predstavnika Jean Pierre Bercot u pismu upućenom načelniku općine Stari Grad Zijadu Hadžiomeroviću izražava zapanjenost činjenicom da ova općina upošljava Nedžada Behrama, izjavila je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica mostarskog OHR-a Avis Benes. Ona je pojasnila kako je visoki predstavnik smijenio Behrama sa dužnosti voditelja Odjela za stambena pitanja općine Stari Grad u studenom 1999. godine zbog, kako je precizirala, namjerne opstrukcije provedbe imovinskih zakona i sprječavanja povratka izbjeglica i raseljenih osoba.

Bercot je zatražio od općinskog načelnika Hadžiomerovića da odmah ukloni Behrama sa daljnjeg rada koji se odnosi na imovinu ili neko drugo pitanje koje se tiče prava izbjeglica i raseljenih osoba, rekla je glasnogovornica.

Ovo je prvi puta da netko od međunarodnih dužnosnika u Mostaru javno traži od mjesnih bošnjačkih struktura micanje s posla kažnjenih dužnosnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara