MOSTAR: U PONEDJELJAK POČINJE SUĐENJE MUAMERU TOPALOVIĆU

Pred Županijskim hercegovačkoneretvanskim sudom će u ponedjeljak početi suđenje Muameru Topaloviću, optuženom za trostruko ubojstvo hrvatske obitelji Anđelić u Kostajnici pokraj Konjica na Badnjak uvečer, uoči Božića, prošle godine.

Sudskim postupkom predsjedat će sudac Hamo Kebo, rečeno je u županijskom sudu u Mostaru.

Topalović je prigodom uhićenja u iskazu policiji rekao, kako je to ubojstvo troje Hrvata katolika počinio iz ´ideološko-vjerskih pobuda´.

Prema novinskim napisima Topalović je bio sljedbenik vehabija, radikalnog pravca u islamu, koji je ustoličen u Saudijskoj Arabiji, a koji ne priznaje postojanje neislamskih religija. Prema prijašnjim policijskim izvješćima Topalović je bio povezan s islamskom humanitarnom organizacijom Gamal el Furkan. Toj organizaciji je na traženje američke administracije prošle godine zabranjen rad u BiH radi sumnji da je surađivala s Al Quaidom. Za Topalovića se također tvrdi da je pripadao i Aktivnoj islamskoj omladini u BiH.

Topalović se prije nešto više od godinu dana vratio iz Srbije, gdje je u tamošnjim zatvorima proveo dvije godine. Pri povratku u BiH izjavio je da je u Srbiju otišao ilegalno kako bi ubio Slobodana Miloševića, ali taj njegov plan je otkriven.

Nakon ubojstva troje Hrvata katolika Muamera Topalovića su se u javnim istupima odrekli njegovi roditeljiZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara