Mostar: Usvojen gradski proračun - korak ka ujedinjenju grada

GRADSKO vijeće Mostara u srijedu je usvojilo gradski proračun u iznosu od oko 37 milijuna konvertibilnih maraka.

(oko 18,5 milijuna eura) za razdoblje od 16. ožujka do kraja prosinca ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Usvajanjem proračuna, kako je rečeno, ispunjen je jedan od glavnih uvjeta iz odluke o ujedinjenju Mostara što ju je potkraj siječnja ove godine nametnuo Visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown.

Gradonačelnik Hamdija Jahić je usvajanje gradskog proračuna ocijenio je velikim korakom naprijed. "U mostarskim gradskim institucijama više neće biti jednonacionalnih upravnih odbora. Ubuduće će Upravni odbori biti u tim ustanovama višenacionalni, sastavljeni od po dva Hrvata i Bošnjaka i jednog Srbina", rekao je Jahić. Dogradonačelnik Ljubo Bešlić je izjavio kako je usvajanjem gradskog proračuna mostarsko Gradsko vijeće preuzelo osnivačka prava nad više institucija u gradu čime je, kako se izrazio, uistinu počela reforma u Mostaru.

Visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown pozdravio je usvajanje mostarskog gradskog proračuna, priopćio je Ured Visokog predstavnika (OHR). "Usvajanje proračuna pokazuje da lokalni političari u Mostaru počinju shvaćati potrebu zajedničkog rada za dobrobit građana", istaknuo je Ashdown.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara