Mostarsko muftijstvo protiv međunarodnog prijedloga o ustroju Mostara

Mostarsko muftijstvo protiv međunarodnog prijedloga o ustroju Mostara
MOSTARSKO muftijstvo javno se usprotivilo međunarodnom prijedlogu kojim se u preustroju Mostara zagovara ukidanje sadašnjih šest općina od kojih su tri većinske bošnjačke a tri većinske hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Za islamsku zajednicu i Muslimane u Mostaru i Hercegovini neprihvatljivo je rješenje kojima se ukidaju gradske općine kao sastavnica grada Mostara u kojim se sukladno Daytonskom sporazumu osigurava vjerski, kulturni nacionalni identitet svih naroda i građana grada Mostara", priopćio je u ponedjeljak navečer muftija mostarski Seid Smajkić.

Ovo protivljenje mostarskog muftije Smajkića ukidanju gradskih općina uslijedilo je uoči dvodnevne posjete Mostaru Visokog međunarodnog predstavnika Paddya Ashdowna, službeno najavljene za utorak i srijedu. Ashdown je u svojim javnim istupima podržavao zamisli o ukidanju mostarskih šest općina i njihovo pretvaranje u jednu gradsku općinu Mostara, čemu su se protivili dužnosnici Stranka demokratske akcije. HDZ BiH se također zauzima za ukidanje šest mostarskih općina. Ashdown je najavio kako će do kraja siječnja nametnuti rješenje za preustroj Mostara ako se političke stranke dogovore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara