Mostov zastupnik: Predloženi zakon o Ini je njezin smrtni list

Mostov zastupnik: Predloženi zakon o Ini je njezin smrtni list
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Mosta Miro Bulj pozvao je vladu da povuče prijedlog izmjena Zakona o Ini, ustvrdivši kako je to ''smrtni list'' Ine i protivno hrvatskim interesima.

''Predajete Inu u tuđe ruke, u dogovoru Plenković-Orban, dogovoren ispod stola", izjavio je Bulj dodavši da je to pljačka i za to "netko mora odgovarati". "Ovo je jedan od najštetnijih izmjena zakona koji se donosi u ovom parlamentu”, ocijenio je Bulj u stanci koju je zatražio uoči saborske rasprave o preko 300 podnesenih amandmana na taj zakon.

Danas su, kazao je, pred zastupnicima amandmani na zakon koji se ne može popraviti ni ispraviti.

Stanku je zatražio i nezavisni Tomislav Žagar. Rekao je da je, dok se donosi zakon, u tijeku suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu kojeg se tereti da je primio mito od predstavnika mađarskog MOL-a. I Žagar smatra da je predloženi zakon manjkav u dijelu same kontrole budućeg vlasnika Ine. 

Zakon je manjkav u dijelu kontrole budućeg vlasnika Ine

''Mi ćemo ovaj zakon sutra izglasati, a traje suđenje. Dakle, onda ispadne ako su optužbe točne, da je Sanader namagarčio Mađare, ako su mu dali mito da su mu dali  bez veze, jer ionako i ovako će doći u posjed Ine ovim zakonom", zaključio je Žagar.

Zakon je, ustvrdio je, manjkav u dijelu same kontrole budućeg vlasnika Ine.

''Ako je to definirano još zakonom iz 2002. da će se Ina privatizirati, manjkav je u pogledu predstavnika koji će kontrolirati u Ini. Vlada se na neki način izvukla iz cijele kontrole i pustila dva predstavnika tamo koji mogu i ne moraju biti na sjednici; ne znam hoće li za to dobivati dnevnice, o kojim stručnjacima je riječ. ... Dakle, vlada nije rekla što se događa i što će poduzeti dođe li do ugroze nacionalnih interesa”, izjavio je Žagar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara