FOTO Most pripremio potpise: Padne li Vlada, tražit će raspuštanje Sabora

FOTO Most pripremio potpise: Padne li Vlada, tražit će raspuštanje Sabora

Foto: Index, FAH

PREDSJEDNIK kluba zastupnika MOST-a Miroslav Šimić pokazao je potpise 12 zastupnika MOST-a za raspuštanje Sabora. Postoji još minimalna šansa da ih nećemo aktivirati, poručio je uoči početka sjednice na kojoj će se glasovati o povjerenju premijeru Oreškoviću.

Šimić je još jednom ponovio da je MOST protiv rušenja Vlade i da ni u kakvim preslagivanjima neće sudjelovati.


"Dva su razloga zašto se ide u rušenje ove Vlade. Prvo pokušava se zamagliti činjenica da je Karamarko, od jučer i potvrđeno, u sukobu interesa i pokušava se predstaviti kao sukob tri lidera u Vladi, a zapravo je samo jedan sporan. Drugo, ovo je pokušaj HDZ-a da ipak pokuša sam sastaviti Vladu u kojoj će oni imati presudan utjecaj što je nama, naravno, neprihvatljivo", poručio je Šimić.Potpisi zastupnika MOST-a nalaze se kod njega i aktivirat će ih nakon današnje rasprave i glasovanja. Kazao je i da nisu ni u kakvom kontaktu s SDP-om. Pretpostavlja da će oporba ostati dosljedna i da će biti dovoljno potpisa za samoraspuštanje. Evo kako je odgovorio na naše pitanje o mogućem otezanju procedure.

"Pa mislim da ne, ako se skupi većina na nama je da iskoordiniramo najbolji termin za predaju inicijative. Kad se to dogodi bio bi skandal svjetskih razmjera da predsjednik Sabora s tim oteže i mislim da si to nitko ozbiljan ne bi dozvolio", zaključio je Šimić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara