Motociklisti pisali Butkoviću nakon što im je jučer poginuo kolega

Motociklisti pisali Butkoviću nakon što im je jučer poginuo kolega
Foto: Hina

NAKON što im je u subotu u prometnoj nesreći poginuo kolega članovi udruge Karavana za život - bikeri na cesti u nedjelju su od resornog ministra Olega Butkovića zatražili odgovor na pitanje ide li se u natječaj i nabavu zaštitnih ograda za motocikliste na najnesigurnijim prometnicama.

"Naš kolega život je izgubio na stupiću zaštitne ograde koja služi protiv izlijetanja automobila, a od zaštitnih ograda za motocikliste niti 'o'", navodi udruga i od ministra traži službeni odgovor na dana obećanja "da ne radi prosvjed, ikada viđenih razmjera na ovim prostorima".

Zahvaljuju mu što su postavljeni znakovi zahtjevne dionice za motocikliste na D66, D8 i D32, ali i navode da zaštitne ograde za motocikliste nisu postavljene nigdje, čak ni probno, te da se nisu počele koristiti protuklizne boje otporne na proklizavanje pneumatika.

Planirali prosvjed krajem kolovoza

Od ministra traže i odgovor na pitanje ide li se u izmjene zakona i pravilnika te smjernica, kako im je obećao.

"Molim Vas da shvatite kako zaštitne ograde ne koštaju ništa naspram života mladog čovjeka, zbog njihova nepostojana ove je godine život izgubilo 17 motociklista, među njima i jedan policijski", navodi se u priopćenju udruge, odnosno njenog predsjednika Mladena Stjepana Vitkovića, koji od ministra traži i hitan sastanak. 

Udruga motociklista Karavana za život - bikeri na cesti koncem kolovoza odustala je od najavljenog prosvjeda nakon što je dobila "službeni i obvezujući dopis" iz Ministarstva prometa da su svi njezini zahtjevi "prihvaćeni te da idu na hitnu realizaciju".

Motociklisti su u više navrata od ministra Butkovića tražili zaštitne ograde na cestama, novi znak "zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara