Motovun: Andersonov film "Pijani od ljubavi" - dobitnik glavne nagrade

GLAVNU nagradu 5. motovun film festivala, "Propeler Motovuna", osvojio je američki film "Pijani od ljubavi" Paula Thomasa Andersona, objavio je danas organizator Festivala.

Hrvatskom filmu "Svjedoci" Vinka Brešana dodijeljena je nagrada "Od A do A" za najbolji film iz regije "od Albanije do Austrije". Ta se nagrada ove godine dodjeljuje prvi put, s svrhom da potakne distribuciju filmova u "zemljama regije".

Posebno priznanje žiri je dao islandskom filmu "Noi the Albino" Dagura Karija.

Te tri nagrade za glavni program dodijelio je žiri u kojem su bili predsjednik vijeća Europske filmske akademije Nick Powell, filmski teoretičar Daniel J. Goulding, filmski redatelj Srđan Dragojević i književnik Ante Tomić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu FIPRESCI, koju dodjeljuje međunarodni žiri filmskih kritičara, dobio je brazilski film "Margaretino slavlje" redatelja Renata Falcaoa.

Najboljim filmom u programu "Motovun On Line", programom kratkih filmova na internetu, proglašen je madžarski film "Eso Utan" Petera Meszarosa. Tu nagradu, tisuću eura, dodjeljuje HT net.

"Propeler Motovuna" je statua likovnog umjetnika Nedjeljka Mikca, a nagrada "Od A do A" sastoji se od po pet tisuća eura za redatelja i jednako toliko za pomoć u distribuciji nagrađenog filma.

Jubilarni motovunski filmski festival završava večeras uručenjem nagrada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara