Mrsić: Beroš nameće dvostruka mjerila koja stvaraju psihološki kaos

Mrsić: Beroš nameće dvostruka mjerila koja stvaraju psihološki kaos
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL,

PREDSJEDNIK Demokrata Mirando Mrsić ustvrdio je u nedjelju kako je Nacionalni stožer civilne zaštite ostao bez kredibiliteta stručnosti zbog, kako je rekao, niza nelogičnosti koje opterećuju ionako tešku situaciju.

"U prilog tome govori i činjenica gdje je Stožer civilne zaštite Istarske županije pooštrio mjere, a bez suglasja s Nacionalnim stožerom", rekao je Mrsić i ustvrdio da "dvostruka pravila koja nameće tehnički ministar Beroš stvaraju psihološki kaos".

U priopćenju je istaknuo da se, s jedne strane, otkazuju kulturna događanja do 50-ak sudionika, čak i bez obavijesti organizatorima, dok se, s druge strane, vjenčanja do 100 sudionika mogu održavati.

Nadalje, dodao je, propisuju se mjere gdje se gospodarstvenike izlaže nepotrebnim troškovima koji vrijede svega par dana, a bez sustavne zaštite zaposlenih radnika i kupaca.

"Ponavlja se scenarij gdje ministar Beroš nije osigurao učinkovitu zdravstvenu skrb za oboljele koji nemaju koronavirus.

Sustavi testiranja na koronavirus i dalje se ciljano provode što ne odaje stvarno stanje, a pored toga, troškovi samostalnog testiranja su previsoki za standard većine hrvatskih građana koji su i ovime stavljeni u drugi plan", istaknuo je Mrsić i dodao da je nužna promjena članova Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara