"Mrtva utrka" za Bushevog nasljednika

"Mrtva utrka" za Bushevog nasljednika

DA SE danas održavaju izbori za predsjednika Amerike, jedan od kandidata Demokrata, Barack Obama ili Hillary Clinton, osvojio bi isti postotak birača kao i John McCain koji je već osvojio nominaciju za kandidata sa strane Republikanaca, pokazalo je istraživanje CNN/Opinion Research Corp.

Doduše, anketa pokazuje da bi Clinton za razliku od Obame pobijedila McCaina, ali oba su rezultata unutar uobičajene granice moguće pogreške od 3 posto, što znači da su praktički izjednačeni. Hillary bi u dvoboju s McCainom osvojila 49 posto glasova, a on 47 posto. Barack Obama bi po ovoj anketi izbore izgubio za dlaku, jer dobiva 46 posto glasova a McCain 47 posto.

Keating Holland, direktor CNN-ovog odjela za ispitivanje javnog mnijenja, rekao je da Clinton u  ima prednost kod starijih birača, žena i onih koji se opisuju kao demokrati protiv McCaina. Obama je bolji kod mlađih birača i onih koji se deklariraju kao neovisni i Republikanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je to uobičajeno, središnje pitanje predizborne kampanje za Amerikance je gospodarstvo, a tu sva tri kandidata dobivaju jednake ocjene, što produbljuje dojam mrtve utrke.

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara