"Mrzimo Hrvate i izbost ćemo svakog od njih"

"VOĐE navijačkih bandi Srba i Hrvata, zaslužne za neupamćene nerede u povijesti Grand Slama, najavile su nove obračune", najnovije su informacije australskog lista The Age.

"Iako nismo prvi počeli, izbačeni smo van. To nije pošteno, već je rasistički." - komentira srpski navijač Saša Alesić koji je sudjelovao u brutalnom sukobu.

No, izjave drugih srpskih navijača prilično su kontradiktorne. Jedan od njih tvrdi da je tučnjava bila pomno planirana danima prije početka Australian Opena. Najesktremniji su SMS-om pozivali na masovnu tučnjavu, a nisu rijetki ni oni koji vjeruju da sukob još nije okončan.

"Danas smo pobijedili, sutra se ponovo vraćamo" - najavio je jedan "navijač" koji je tijekom razgovora s australskim novinarima imao srpsku zastavu.

Organizatori su u strahu od nove eskalacije etničke netrpljivosti, unatoč maksimalnoj angažiranosti osiguranja.

"Mrzimo Hrvate i razbit ćemo im glave nakon meča. Znali smo da dolaze, kao što znamo da će sutra doći u još većem broju. Bit će ih 200, ali nema veze, izbost ćemo svakog od njih." - najavljuje anonimni srpski navijač tijekom razgovora s australskim novinarom.


Naši navijači s druge strane, tvrde kako su Srbi verbalnim uvredama inicirali sukob, koji je vrlo brzo prerastao u opću tučnjavu. No, jedan je Hrvat priznao da mnogi navijači iz obje skupine nisu došli gledati tenis.

"Ovdje sam zbog Hrvata, a ne zbog tenisa. Želimo uzvratiti udarac jer je duga povijest između Hrvata i Srba." - nastavlja.

Mario Ančić koji se u vrijeme nereda borio na terenu stao je u obranu hrvatskih navijača.

"Čudi me što se to dogodilo, pa mi imamo najbolje navijače na svijetu. Oni znaju što je korektno navijanje i ne pamtim da su ikada inicirali nekakav eksces." - kaže naš tenisač.

D.R.
Foto: Herald Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara