Mujo sa zaštitarima zabranio Jambu ulazak na sastanak HSS-a

Tekst: I. Ćimić
Foto: Denis Jerković, Neja Markičević  (Cropix)

STIPE GABRIĆ JAMBO danas nije bio u mogućnosti sudjelovati na Županijskom odboru HSS-a koji je održan danas popodne u Slanom kraj Dubrovnika. Naime, Gabriću su ulazak u dvoranu gdje se održavao sastanak prepriječili zaštitari koji su se brinuli za sigurnost sastanka! Neformalan razlog nađen je u činjenici da Gabrić iako je još uvijek član te stranke te zastupnik HSS-a u parlamentu nije među pozvanim na sastanak.

Rat Muja i Gabrića

No razlog zašto su zaštitari bili na sastanku vjerojatno leži zbog loših iskustava iz lipnja ove godine. Tada je na Županijskom odboru HSS-a izbila teška svađa. Seljaci se nikako nisu mogli dogovoriti oko prijedloga za predsjednika Skupštine. Ivo Mujo, državni tajnik u ministarstvu turizma, odan HDZ-u predlagao je Luku Vidaka iz Konavala gdje je Mujova biračka baza, dok je Gabrićeva, neretvanska struja, ima svog kandidata Ivana Prcu iz Dubrovnika.

Pobijedila je Mujova struja, koja je danas na vlasti s HDZ-om u Županiji, dok je Jambo u oporbi jer je na izbore išao s vlastitom Nezavisnom listom.

Josip Friščić do sada je šutio na mnogobrojne eskapade Gabrića pa i kada se u predizbornoj kampanji borio protiv svojih iz HSS-a koji su bili na listi s HDZ-om! Već tada je bilo jasno kako je Jambo prekršio statut svoje stranke u kojem jasno stoji da niti jedan član HSS-a nema pravo kandidirati se na bilo kojoj drugoj listi, no formalno Jambo je i dalje član stranke.

Mujo želi izbaciti Jamba iz HSS-a

U srpnju ove godine predsjednik dubrovačke Županijske organizacije HSS-a Ivo Mujo adresirao je na Središnjicu stranke popis od 20-ak imena ljudi koji bi se, zbog kršenja Statuta, trebali izbrisati iz članstva. Među njima našlo se i ime metkovskoga gradonačelnika Stipe Gabrića Jamba.Ukoliko Jambo bude izbačen vladajuća koalicija izgubit će još jedno mjesto u Saboru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara