MUP odbacio Glavaševe optužbe osječke policije

MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) odbacilo je danas optužbe saborskog zastupnika Branimira Glavaša, koje su prenijeli mediji, o navodno nezakonitu radu osječke policije i načelnika Vladimira Fabera.

Branimir Glavaš je prije tri dana optužio načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Vladimira Fabera da gotovo svaki dan Državnom odvjetništvu dostavlja lažna izvješća o pritiscima na svjedoke u istrazi, koja se protiv Glavaša vodi na zagrebačkome Županijskom sudu.

MUP u svom priopćenju navodi da je tijekom izvida kažnjivih djela, počinjenih 1991. i 1992. na osječkom području, utvrđena osnovana sumnja da je Glavaš počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva pa je Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava i ističe da je Odvjetništvo utvrdilo pravnu utemeljenost kaznene prijave i pokrenuo kazneni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači, napominju, da je rad osječke policije u dotičnu predmetu ocijenjen uspješnim te da policija nije nadležna za daljnji tijek postupka.

MUP navodi u priopćenju da će Ravnateljstvo policije i osječko-baranjska Policijska uprava štititi sve osobe koje su dale podatke važne za kazneni postupak ako bi im prijetila opasnost ili se na njih bude vršio pritisak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara