MUP odbacuje medijske napise o Al-Qaidi u Hrvatskoj

MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) opovrgnulo je danas navode iz teksta "Al-Qaida u Zagrebu" objavljenog u današnjem tjedniku Globus, po kojima su inozemne obavještajne službe dostavile MUP-u popis 25 državljana arapskih zemalja za koje se sumnja da borave ili prolaze Hrvatskom te da planiraju terorističke akcije na hrvatskom teritoriju.

MUP u priopćenju navodi da ne raspolaže bilo kakvim saznanjima o popisu 25 državljana arapskih zemalja za koje bi postojala sumnja da borave, prolaze ili planiraju napade u Hrvatskoj te da međunarodna razmjena podataka ukazuje da Hrvatska nije ugrožena terorizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju se kaže da MUP neprekidno poduzima pojačane mjere u borbi protiv međunarodnog terorizma, a pojačana je i suradnja i razmjena obavijesti s Obavještajnom i Protuobavještajnom agencijom, kao i na međunarodnoj razini s članicama Interpola.

Iz razmjene sigurnosnih podataka, koja je od napada na SAD pojačana među zemljama članicama Interpola, proizlazi da Hrvatska nije ugrožena terorizmom te da ne postoje podatci koji bi ukazivali da bi Hrvatska mogla biti meta terorističkih napada, stoji u priopćenju.

MUP također tvrdi da u Hrvatskoj trenutno ne postoji niti jedna islamska humanitarna organizacija. U Hrvatskoj je od 1992. do 1997. bilo registrirano više islamskih humanitarnih organizacija, ali su 1997. prekinule djelovanje ili su se preselile u Bosnu i Hercegovinu, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara