MUP: Zbog "Zlatne lisice" slovenska će policija pojačano nadzirati granične prijelaze

ZBOG lanjskog sukoba slovenskih i hrvatskih navijača na utrkama Svjetskog skijaškog kupa ´Zlatna lisica´ na mariborskom Pohorju, slovenska će policija ovoga vikenda pojačano kontrolirati granične prijelaze s Hrvatskom, izvijestio je danas MUP.

Iz MUP-a je priopćeno da su proteklih dana na radnim sastancima sa slovenskim kolegama upoznati s preventivnim mjerama koje će slovenska policija poduzeti kako bi spriječila bilo kakve izgrede na ´Zlatnoj lisici´ u subotu i nedjelju, 25. i 26. siječnja.

Svi alkoholizirani navijači i oni koji će sa sobom nositi alkohol ili pirotehnička sredstva odmah će biti vraćeni u Hrvatsku. Na skijalište će biti zabranjen ulaz svima koji će narušavati javni red i mir ili na bilo koji način doprinositi stvaranju nereda.

Slovenska policija upozorava da će prekršitelji odmah snositi i zakonske sankcije, te da će poduzeti sve zakonske mjere kako ne bi došlo do bilo kakvih izgreda, stoji u priopćenju MUP-a, koji poziva navijače iz Hrvatske da Janicu Kostelić bodre glasno, ali dostojanstveno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara