MUP-ovo upozorenje vozačima pred "produljeni vikend"

MUP JE DANAS u povodu predstojećeg blagdana i "produljenog vikenda", u kojem se očekuje pojačan promet, uputio upozorenja i preporuke vozačima radi povećanja stanja sigurnost u prometu.

Iz MUP-a preporučuju vozačima da izbjegnu putovanje u dane vikenda, petkom od 14 do 22 sata, subotom od 6 do 13 i nedjeljom od 14 do 22 sata. Tada se, naime, očekuju najveće prometne gužve.

MUP poziva vozače da poštuju prometne propise i pritom posebno paze na brzinu, držanje razmaka, poštivanje prednosti prolaska, posebno pješaka, da ne pretječu kolone i koriste sigurnosne pojase.

Vozačima koji osjete umor preporučuje se zaustavljanje i odmor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozače s kamp prikolicama ili priključnim vozilom i one koji usporavaju promet MUP poziva da se zaustave na pogodnim mjestima i propuste kolonu vozila, a na isto se upozoravaju vozači teretnih vozila.

Za vrijeme "produljenog vikenda" prometna policija će pojačano nadzirati promet na svim važnijim pravcima u Hrvatskoj.

U MUP-u od vozača očekuju da postupaju po zahtjevima policajaca, te upozoravaju da će se svako bezobzirno kršenje propisa sankcionirati privremenim isključenjem iz prometa i "dosljednim poduzimanjem zakonskih mjera prema prekršitelju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara