mup-ovu donaciju udruzi ´krila´ - terapijsko jahanje predao ministar Lučin

Ministar unutarnjih poslova Šime Lučin predao je danas udruzi ´Krila´ za terapijsko jahanje osoba s invaliditetom 10 tisuća kuna te dvije prikolice i opremu za konje, koje su nekad pripadale ukinutoj MUPovoj konjičkoj jedinici.

Na susretu s članovima Udruge i invalidima kojima ta udruga pomaže ministar Lučin izrazio je zadovoljstvo što MUP ponovno može poboljšati uvjeti rada te udruge i omogućiti joj da u program uvrsti više jahača s invaliditetom.

Podsjetio je da je MUP prije dvije godine udruzi darovao dva konja iz sastava nekadašnje policijske konjičke jedinice te najavio i pomoć u budućnosti. To se, istaknuo je, posebno odnosi na nabavu računala jer su prostorije udruge nedavno opljačkane i ukradena im je cijela kompjuterska oprema.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalivši se na vrijednoj donaciji predsjednica Udruge Tatjana Varga kazala je da će oprema uvelike pomoći uspješnom nastavku rada u idućoj godini, kako u terapijskom jahanju tako i u sportskim natjecanjima, koja se organiziraju za jahače invalide.

Udruga ´Krila´ osnovana je 1995. i osnovna joj je djelatnost terapijsko jahanje za osobe s tjelesnim oštećenjima. Ta vrsta terapije značajno poboljšava njihovo fizičko i psihičko stanje, te omogućava bavljenje aktivnošću koja im je inače nedostupna. Udruga besplatno omogućava stimulativnu terapiju za 50 invalidnih osoba sa šireg zagrebačkog područja, a korisnici su osobe različitih vrsta i stupnjeva tjelesnog oštećenja. Program se provodi pod stručnim vodstvom kvalificiranih instruktora terapijskog jahanja na 12 konja i uz pomoć velikog broja volontera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara