Muškarac koji je masturbirao na plaži u Opatiji mora u zatvor

Muškarac koji je masturbirao na plaži u Opatiji mora u zatvor
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

MUŠKARAC iz Svetog Ivana Zeline nepravomoćno je osuđen na deset mjeseci zatvora zbog kaznenog djela napada na službenu osobu. 31-godišnjaku se sudilo zbog incidenta koji se prošle godine početkom srpnja dogodio na jednoj opatijskoj plaži. 

Dok se kupao na jednoj od nepristupačnijih plaža, jedan dio kupača zatekao ga je da masturbira pa mu je prišao policijski službenik, tada izvan službe, upozorivši ga da se ipak nalazi na javnoj plaži. No napao je policijskog službenika i u naguravanju ga bacio u more. 

S obzirom na to da se muškarac nalazio u istražnom zatvoru od kraja prošle godine, sutkinja Brankica Grgurić u kaznu mu je uračunala vrijeme provedeno u pritvoru, 5,5 mjeseci, oslobodivši ga plaćanja troškova sudskog postupka, piše Novi list.

Policajac mu se predstavio i upozorio ga pa u naguravanju pao u more

Premda se policijski službenik predstavio da je policajac i legitimirao službenom iskaznicom i značkom, upozorivši 31-godišnjaka da prestane s neprimjerenom aktivnošću na plaži, osuđeni ga je uhvatio za majicu koja se pritom oštetila, odnosno poderala, pa ga je u naguravanju bacio u more. Policajcu je pritom pao i mobitel u more.

Događanje je zamijetio još jedan policajac izvan službe te je prišao izgredniku, legitimirao se i zapovjedio da prestane s nasilnim ispadima. U međuvremenu je o slučaju službeno obaviještena policija pa je muškarac priveden.

On od početka uhićenja poriče da je učinio ono za što ga terete, tvrdio je i da nije fizički napao policajca. Na kraju dokaznog postupka tijekom kojeg su ispitani policijski službenici te žena koja je i prijavila neugodan slučaj na plaži, obranu je iznio i sam optuženik.

Prije iznošenja obrane, sutkinja je pustila snimku dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika na Općinskom državnom odvjetništvu, gdje je on okolnosno opisao događaj, ali sporio da je napao policajca.

"Nisam masturbirao, samo sam se mazao pa namazao i genitalije"

"Sunčao sam se gol i tako to. Nikome nije smetalo, bila je i jedna Austrijanka u toplesu. Bilo je i nekih radnika, svi punoljetni koji su mi svašta govorili i dobacivali kao: 'Vidi ovog manekena!' Tada sam se obukao, popio vode i vratio se. Čuo sam neku žensku kako viče da će zvati policiju, da nije ovo Zrće, psujući me. 

Ja sam se samo sunčao, mazao leđa, glavu, trbuh, tako sam namazao i genitalije, nisam masturbirao, samo sam se mazao i mazao, a ta žena je mislila da se samozadovoljavam. I onda su došli ti navodni policajci u civilu. Taj prvi me počeo ganjati, nije se ni predstavio, htio se tuć sa mnom, ja ga nisam bacio u more. Priznajem, došao sam na neoznačenu FKK plažu, nisam peder, volim nudizam, plaža je sa svih strana zaštićena, baš se moraš potruditi da vidiš", rekao je u obrani muškarac.

"Ovo je montirani proces"

"Terete me za masturbiranje, pa to je prekršaj, a napad ne priznajem, nije točno da sam ga napao. Ovo je smiješan slučaj, ja sam sitna ribica i znam da će se vjerovati državnim službenicima, ovo je montirani proces protiv mene. Proveo sam u zatvoru 5,5 mjeseci kao da sam kriv. Nemam novaca za odvjetnika, inače ne bih ostao ni mjesec dana u zatvoru, ali Bog mi je dao pamet pa se mogu sam braniti", kazivao je tijekom iznošenja obrane optuženi.

Na pitanje sutkinje Grgurić je li policajac završio u moru, optuženi je potvrdno odgovorio. "Da, sav je bio u moru, trčao je za mnom, popiknuo se i pao u more. Uspio me ćopit za ruku, ja sam se istrgnuo i počeo bježati. Nisam ga stigao udariti i ne stoji da sam ga udario u prsa otvorenim dlanom. Izvinjavam se što ovako strastveno odgovaram, ali bio sam zbog ovoga u zatvoru", kazao je na kraju obrane optuženi, a prenosi Novi list.

No svi ispitani svjedoci opisali su događaj gotovo istovjetno pa je tužiteljica u završnim riječima istaknula činjenicu da su policijski službenici incident opisali drugačije.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara