Muškarac poginuo prilikom arheoloških istraživanja u Istri

Muškarac poginuo prilikom arheoloških istraživanja u Istri
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

PRILIKOM izvođenja arheoloških istraživanja u Ljubićevoj jami u općini Marčana, smrtno je stradao muškarac čije su tijelo oko 16 sati iz dubine izvukli vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe za spašavanje, potvrdila je istarska policija.  

Policija je dojavu o nesreći, odnosno padu prilikom arheoloških istraživanja zaprimila oko 14:40, a vatrogasci i pripadnici  HGSS-a nakon sat i pol vremena iz jame u Ljubićevoj pećini u Marčani, kraj Pule, izvukli su tijelo mrtvog muškarca. Time je akcija spašavanja muškarca koji je upao u jamu nažalost okončana na najgori mogući način, rekla je  glasnogovornica  Policijske uprave istarske, Suzana Sokač

Traje očevid

U tijeku je očevid, a na terenu su, uz policiju, i županijski državni odvjetnik iz Pule te inspektor zaštite na radu.

Ljubićeva pećina poznato je odredište za avanturiste, koje skriva i opasnosti. U njoj su otkriveni značajni nalazi vezani uz prapovijest Istre i jadranskog područja.

Ljubićeva pećina sklop je više pećinskih prostorija i jama koje su međusobno povezane kanalima što je tipično i karakteristično za špiljske objekte krškog područja. Otvor pećine je nepravilna polukružna oblika te visok oko 20 i širok približno 15 metara. Njime se pristupa u najveću, središnju dvoranu pećine koja je nepravilna izdužena oblika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara