Muškarca koji je u Slavonskom Brodu mladiću pucao u glavu pustili su na slobodu jer je invalid

Muškarca koji je u Slavonskom Brodu mladiću pucao u glavu pustili su na slobodu jer je invalid
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu izvijestilo je jučer na svojim stranicama kako je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva.

>>U Slavonskom Brodu autom pritisnuo čovjeka uz zid i pucao mu u glavu, ispitali ga pa pustili

Podsjetimo, oni su jučer izvijestili kako se 28-godišnjak fizički i verbalno sukobio s njegovim sinom, nakon čega je 50-godišnji muškarac osobnim automobilom 28-godišnjaka prikliještio uz zid i pucao mu u glavu.

28-godišnjaka je spasila hitna kirurška intervencija, dok je 50-godišnjak priveden, ispitan i pušten na slobodu. Izrečena mu je mjera zabrane približavanja oštećeniku i uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom te obveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku upravu.

Pustili ga na slobodu zbog iznimnih okolnosti

Odluka o puštanju 50-godišnjaka na slobodu izazvala je brojne kritike javnosti, pa su se iz DORH-a danas oglasili dopunom priopćenja u kojemu su pojasnili da je takva odluka donesena zato što je 50-godišnji muškarac osoba s invaliditetom.

Dopunu priopćenja DORH-a prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na to da se radi o okrivljeniku koji je, u smislu odredbe članka 122. stavak 2. ZKP/08 osoba s tjelesnim nedostacima (invalidnost) istražni zatvor se prema takvoj osobi može odrediti iznimno te je u ovom slučaju doneseno zakonski zasnovano rješenje kojim se svrha određivanja istražnog zatvora može ostvariti mjerama opreza. Mjere opreza se zamjenjuju istražnim zatvorom u slučaju nepridržavanja istih.

Podsjetimo, nakon provođenja dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika, Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je donijelo rješenje o određivanju mjera opreza kojim je okrivljeniku naložena zabrana približavanja oštećeniku i uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom te obveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku upravu", izvijestili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara