muzej "mimara" domaćin međunarodnoga sajma knjiga

Zagrebački muzej "Mimara" od danas će biti domaćin petoga međunarodnog jesenskog sajma knjiga, najavio je na konferenciji za novinstvo direktor sajma Eduard Hemar.

Na sajmu će do 11. listopada biti izložene knjige više od stotinu izdavačkih kuća iz Hrvatske, BiH te Srbije i Crne Gore, rekao je Hemar. Dodao je i kako će knjige biti izložene kako u muzeju tako i ispred njega.

Od značajnijih izdavača Hemar je izdvojio Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", Školsku knjigu, Mozaik knjigu, Nakladni zavod Matice hrvatske, Nakladu "Ljevak", zatim Novi liber, AGM, VBZ i druge.

Osnovni je moto sajma približiti knjigu čitateljima, posebice studentima i intelektualcima. Na sajmu će se knjige prodavati po jednu, pet, deset i dvadeset kuna, a moći će se kupiti i knjige koje se ne mogu kupiti ni u jednoj zagrebačkoj knjižari.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakodnevno će se održavati promocije novih knjiga, predstavljati autore i nakladničke kuće, napomenuo je Hemar, dodavši kako će sajam biti otvoren i na blagdan, 8. listopada, kada organizatori očekuju i najviše posjetitelja.

Toga dana bit će predstavljeno i pet knjiga o Domovinskom ratu u izdanju "Nove Knjige Rast".

Organizator je sajma zagrebačka tvrtka "Libera Editio d.o.o.", a sajam se održava pod pokroviteljstvom Zajednice nakladnika i knjižara te Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara