MVPEI: Nema stradalih hrvatskih državljana u Iraku

HRVATSKO ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) priopćilo je u utorak kako u napadima na konvoje kamiona u Iraku nije bilo stradalih hrvatskih državljana.

"Prema informacijama ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI), nema stradalih hrvatskih državljana u Iraku", rekla je za Hinu u Washingtonu glasnogovornica ministarstva Ivana Crnić.

Glasnogovornica je rekla kako su "sve primljene informacije provjerene diplomatskim putem".

Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u višednevno posjetu Washingtonu, rekla je za Hinu da je njezin tim zamolio Amerikance da provjere informacije o navodno stradalim hrvatskim vozačima.

Crnić je rekla da može potvrditi da su se u ponedjeljak dogodila dva napada na konvoje u Iraku i da "postoje indicije da su u njima bili i hrvatski vozači". No, nitko nije stradao, rekla je.

Prvi konvoj, iako je bio pod pratnjom multinacionalnih snaga, napadnut je kod Samare, a drugi kod američke vojne baze Anaconda sjeverno od Bagdada.

Hrvatski listovi, Jutarnji i Večernji list, objavili su u svojim izdanjima od srijede da je, prema neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, jedan hrvatski vozač poginuo u Iraku.

Predsjednik uprave Hrvatskih cestovnih prijevoznika Marijan Banelli je u razgovoru za Hinu u utorak navečer također izjavio da nema informaciju da je u tim napadima stradao netko od hrvatskih vozača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara