N. Ivanković o dolasku policije u njegovu kuću, Pašalić o emisiji "Nedjeljom u 2"

DOPREDSJEDNIK HIP-a (Hrvatskog istinskog preporoda) Nenad Ivanković izjavio je danas da je jučerašnji dolazak policije u njegovu kuću, s obrazloženjem da su došli provjeriti adresu, "u režiji vrha vlasti da kriminalizira koaliciju HB/HIP".

Naveo je da su jučer, na Dušni dan oko 17 sati dva uniformirana policajca pozvonila na njegova vrata, tražila ga, ali kako ga nije bio kod kuće, ispitivali njegovu ženu. Najprije nisu htjeli reći razlog zbog kojega su došli, ali su na kraju rekli da su došli provjeriti adresu, odnosno stanuje li on (Ivanković) u toj kući. Bili su pristojni, ali sve je to djelovalo kao vid zastrašivanja, ponižavanja, pa i kriminalizacije mene osobno, rekao je.

Ako je doista riječ o provjeravanju adrese mislim da postoji bezbroj drugih načina da se to provjeri, rekao je navodeći da je uredno prijavljen na policiji.

Ivanković je mišljenja da je čitav slučaj želja suca Milenka Đakule da ga se u lisicama privede na raspravu i to baš usred izborne kampanje, a bez stvarnog povoda.

Pojasnio je da je 28. listopada bilo sudsko ročište na koje nije došao, jer nije dobio poziv te da je o tome naknadno obavijestio sud i da ima papire koji dokazuju da je 31. listopada na sudu zaprimljena ta bilješka.

Naveo je da se radi o besmislenoj parnici u kojoj ga se tereti kao glavnog urednika lista "Vjesnika", za događaj od prije pet, šest godina, a za koji ga se, kaže, ne bi smjelo teretiti jer po tadašnjem kaznenom zakonu, kao glavni urednik ne odgovara ako je poznat autor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić koji je također bio na konferenciji za novinare reagirao je na emisiju "Nedjeljom u dva", u kojoj je, rekao je, osuđeni bivši vlasnik Glumine banke Marko Marčinko sat vremena jednostrano iznosio svoju obranu.

To je "neviđen i evidentan primjer sprege državne televizije i državne vlasti", rekao je Pašalić.

"Voditelj emisije Aleksandar Stanković je naveo osuđenika da ponovi klevetu na moj račun", ustvrdio je Pašalić.

Ta je emisija prije prikazivanja trebala dobiti odobrenje ministrice pravosuđa, ona je promidžba SDP-ovoj vlasti, rekao je Pašalić i najavio podnošenje prigovora Etičkom povjerenstvu i Vrhovnom sudu.

Ivanković i Pašalić najavili su za večeras donatorsku večeru koja će se održati u restoranu "Gastro-Globus" na Zagrebačkom velesajmu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara