Na američkom sveučilištu "palo" 29 studenata dilera

POLICIJA je uhitila desetke studenata i suspendirala šest sveučilišnih bratstava u San Diegu, zbog sumnje da su dilali drogu, a jedan od njih je čak SMS porukama reklamirao kokain.

Policijska istraga je trajala pet mjeseci i krenula je nakon što je prošle godine jedan student umro od predoziranja. Tad je u racijama uhićeno 96 osoba, od kojih su 75 bili studenti sveučilišta u San Diegu. Tijekom istrage došlo je do još jedne smrti zbog predoziranja.

U jučerašnjoj raciji uhićeno je 29 osoba na devet lokacija uključujući prostorije bratstva Theta Chi gdje je policija pronašla kokain, ecstasy i tri pištolja, javlja AP. Njih 18 "palo" je pri pokušaju prodaje droge agentima koji su radili na tajnom zadatku. Policija je pronašla pravo skladište teških droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, zaplijenjena su dva kilograma kokaina, 350 tableta ecstasya, marihuane, psihodelične gljive, hašiš, metamfetamin, nepropisani lijekovi, nekoliko pištolja te 90 tisuća dolara u gotovini. Policija sumnja da su studenti novcem od droge financirali bratstvo, a ostali studenti su, najvjerojatnije, vrlo dobro znali što se događalo na sveučilištu.

Jedan od dilera je čak poslao svojim redovitim mušterijama SMS poruku u kojoj ih obavještava da tijekom vikenda neće prodavati drogu, jer zajedno s prijateljima odlazi u Las Vegas. Ujedno je informirao kupce o najnovijem sniženju cijena droge, poimence za svaku od njih.

J.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara