Na autocesti Rijeka - Zagreb vozio 150 km/h više od dopuštenog

Na autocesti Rijeka - Zagreb vozio 150 km/h više od dopuštenog
Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

PROTEKLOG vikenda su na cestama u nadležnosti primorsko-goranske policije provedene pojačane aktivnosti u prometu.

285 prekršaja

Osim prekršaja koji se odnose na neprimjerenu i nedozvoljenu brzinu te prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, policajci su nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige te mobitela u vožnji, kao i ostale prekršaje.

Tijekom akcije zabilježeno je 285 prekršaja od kojih 89 za prekoračenje brzine, 24 za vožnju pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 16 prekršaja koji se odnose na uporabu mobitela u vožnji. Policajci su također zatekli i dva vozača koji su upravljali vozilima bez vozačke dozvole, a šest ih je zatečeno kako vozilima upravljaju za vrijeme izrečene zabrane upravljanja. Nadalje, utvrđeno je i sedam prekršaja koji se odnose na upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima i 103 ostala prekršaja.

Vozio 265 na sat

Najviše vozača bilo je s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1 promila, njih 14, šest vozača imalo je koncentraciju između 1 i 1,5 promila, dok je četvorici vozača utvrđena koncentracija iznad 1,5 promila. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 70-godišnjem hrvatskom državljaninu kojega je delnička policija zatekla jučer u 19 sati u Delnicama s 2,16 promila.

U subotu je na autocesti Rijeka - Zagreb, kod Zečevih Draga, vozač Audija riječkih registracija vozio 265 km/h na mjestu gdje ograničenje brzine iznosi 110 km/h.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara