na cestama gorskog kotara snijeg- obavezna zimska oprema

Uz slab snijeg, koji povremeno pada na području Gornjeg Jelenja, Delnica i Vrbovskog i na poluautocesti od Kupjaka do viadukta Melnik, na cestama kroz Gorski Kotar ima, mjestimice, raskvašena ili ugažena snijega na kolniku, pa je obvezna uporaba zimske opreme, javio je večeras HAK.

Za vozila iznad pet tona cestari traže lance za snijeg na dionici Kupjak-čvor Delnice, a na dijelu D3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak obvezni su lanci za snijeg na pogonskim kotačima autobusa, teretnih vozila, te za osobna i kombi vozila koja su opremljena gumama s ljetnim profilom. Cesta se čisti i posipava.

Kamionima s prikolicom i tegljačima koji vuku poluprikolicu promet je zabranjen na D23 na dijelu Josipdol-Kapela-Jezerane-Žuta Lokva. Za ostala vozila, na toj cesti, obvezna je uporaba zimske opreme, odnosno lanci za snijeg.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom lanci su obvezni na D42 Saborsko-Poljanak-Selište.

Za sva vozila zimska je oprema preporučljiva i na cestama kroz Liku.

Na cesti D506 Bruvno-Mazin pada slab snijeg ali puše jaka bura i, uz nanose, stvara mećavu, koja smanjuje vidljivost, mjestimice, na manje od pet metara. Zimska oprema je obvezna.

Zbog bure dionica D8 (Jadranska magistrala) Novi Vinodolski-Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena otvorena je samo za osobna vozila, a Paški i Maslenički most i dionica D8 Rijeka-Novi Vinodolski zatvoreni su za prvu skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp kućicama i motocikle. Vozače ostalih vozila HAK poziva na oprezniju vožnju, zbog bočnih udara bure. Također, jakih bočnih udara vjetra ima i na dionici D3 Grobničko Polje-tunel Tuhobić.

Krčki most je od 20.00 sati otvoren za sve skupine vozila.

Na lokalnim i mjestimice županijskim cestama u Lici kao i u gorju sjeverozapadne Hrvatske ima ugažena snijega i poledice.

Županijska cesta Kutjevo-Orahovica zbog klizišta je zatvorena za vozila iznad pet tona.

Rekonstrukcija dionice Opuzen-Raba, na cesti D8, usporit će, promet na tom dijelu Jadranske magistrale, a dionica se zatvara za sav promet u vrijeme miniranja terena ? svakodnevno od 11 do 12 i od 13.30 do 14.30 sati.

Na Jadranskoj magistrali, južnije, u Platu (kraj hidroelektrane), u utorak 18. veljače, promet će ići izmjenično, od 7 do 17 sati, a zbog razvlačenja vodiča iznad kolnika magistrale

Specijalni prijevoz velikih dimenzija kreće se autocestom od Slavonskog Broda do Krapine i dalje do graničnog prijelaza Macelj, gdje se očekuje oko 22 sata.

Na većini graničnih prijelaza u putničkome prometu nema dugih čekanja.

Trajekti plove po redu plovidbe. Za otok Pag, zbog snažne bure, od 17.30 sati ne plove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara