Na crkvi u Rajevom selu opet osvanuli odvratni grafiti: Osude iz HDZ-a i MOST-a, ali ne i SDP-a

Na crkvi u Rajevom selu opet osvanuli odvratni grafiti: Osude iz HDZ-a i MOST-a, ali ne i SDP-a

Foto: RTL

NA PODRUČJU Gunje, Strošinaca i Drenovaca, sela u županjskoj Cvelferiji, u utorak ujutro ponovno su osvanuli grafiti neprimjerenog sadržaja.

„Kako bi se pronašao počinitelj ili više njih koji je ispisivanjem grafita pričinio materijalnu štetu koja je u svakom pojedinom događaju procijenjena na iznos od nekoliko tisuća kuna, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske intenzivno provode kriminalističko istraživanje“, rekao je glasnogovornik PU Domagoj Džigumović. Dodao je da su grafiti ispisani sprejom i pod okriljem noći.Iz policije navode da su grafiti u Gunji uočeni na zidu stare katoličke crkve, a mještani kažu kako je napisano „živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Džigumović je podsjetio i kako je ovo u manje od tjedan dana da su po drugi put ispisani neprimjereni i uvredljivi grafiti u selima županjske Cvelferije.

Prošloga tjedna neprimjereni i uvredljivi grafiti uočeni su na pravoslavnoj crkvi u Rajevom Selu i pravoslavnom groblju u Drenovcina te na spomenicima iz Drugoga svjetskoga rata u Soljanima i Strošincima. U crkvi u Rajevom Selu za sada nepoznate osobe napisali su „ustaše“ te prijeteće poruke upućene srpskoj manjini.Osude su stigle iz HDZ-a i MOST-a, ali iz SDP-a za sada ništa.

"HDZ najoštrije osuđuje svaki oblik vjerske, nacionalne, političke i bilo kakve netrepeljivosti, odnosno svaki oblik mržnje. HDZ se zalaže za maksimalnu toleranciju i zaštitu svih prava nacionalnih manjina. Vjerujemo da će policija žurno pronaći počinitelje, te da će oni potom biti primjereno sankcionirani", priopćeno je iz HDZ-a.

"Svi trebamo osuditi ovakve ispade mržnje i nacionalne podjele, koje čine osobe koje ne razmišljaju o vremenu u kojem živimo. Vrijeme je da kažemo dosta je", kazala je u ime MOST-a Ines Strenja Linić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara