na današnjem sastanku račan i tomčić o međustranačkim odnosima

Predsjednici SDPa i HSSa, Ivica Račan i Zlatko Tomčić, sastali su se poslije podne u vili Prekrižje kako bi razmotrili otvorena pitanja u međustranačkim odnosima, a u povodu situacije oko Sunčanoga Hvara koja se, na relaciji RačanTomčić ponovo nametnula ovog vikenda.

Prije sastanka, koji se održava iza zatvorenih vrata, ni Račan ni Tomčić nisu željeli ništa izjaviti za javnost, a neizvjesno je hoće li to učiniti nakon njegova završetka.

Današnji sastanak svojevrsni je uvod u bilateralni susret vodstava SDP-a i HSS-a, do kojega bi, kako se doznaje iz tih stranaka, trebalo doći idućih dana.

Nezadovoljno razvojem događaja nakon što je Vlada poništila odluku o prodaji Sunčanog Hvara, odnosno izjavama SDP-ovih dužnosnika u Vladi, kako su u procesu prodaje Sunčanog Hvara učinjene samo sitne pogreške, HSS-ovo Predsjedništvo sinoć je uz ostalo poručilo, da je ta stranka spremna na dijalog, ali ne i na reinterpretacije onoga što se partneri dogovore.

Premijer Račan jučer je izjavio da ne treba dramatizirati najnoviju situaciju, što se u povodu i oko Sunčanog Hvara razvila na relaciji Račan-Tomčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara