Na dnevnom redu sabora osam točaka, pet se odnosi na HRT

Na dnevnom redu sabora osam točaka, pet se odnosi na HRT

Foto: Hina

SABOR će danas, pretposljednjeg radnog dana prije zimske stanke, raspraviti osam točaka, od kojih se pet tiču Hrvatske radiotelevizije.

Raspravit će izvješća o poslovanju HRT-a u 2014. i 2015. godini, izvješća o radu Programskog vijeća HRT-a za prošlu i pretprošlu godinu te prijedlog o imenovanju četiri člana Nadzornog odbora HRT-a.

Rasprava o izvješćima

HRT je u 2014. ostvario pozitivan financijski rezultat od 34,7 milijuna kuna, prihodi su mu iznosili 1,397 milijarde kuna, a rashodi 1,362 milijarde kuna. Troškove za plaće smanjio je 5,2 posto u odnosu na godinu prije, a broj zaposlenih za 286.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I godinu kasnije, HRT je ostvario dobit od 18,3 milijuna kuna, na temelju prihoda od 1,397 milijarde kuna i rashoda od 1,381 milijarde kuna. Troškovi plaća u toj su godini smanjeni 9,9 posto uslijed restrukturiranja i poticanja odlaska u prijevremenu i starosnu mirovinu.

Imenovanje Nadzornog odbora

Uz izvješća o radu Programskog vijeća HRT-a, sabor će raspraviti i o provedbi Programskih načela i obveza HRT-a utvrđenih zakonom i Ugovorom između HRT-a i Vlade.

Očekuje ga i očitovanje o prijedlogu Odbora za informiranje da se za članove Nadzornog odbora HRT-a imenuju Mladen Čutura, Morana Paliković Gruden, Maja Martinović i Edvard Kuštek. NO HRT-a ima pet članova, četiri bira sabor, petog HRT-ovi zaposlenici.

Članovi NO-a biraju se većinom glasova svih zastupnika, što bi se trebalo dogoditi u petak, kada će sabor glasovati o svim ranije raspravljenim točkama te tako zaključiti aktualnu sjednicu i jesensku parlamentarnu sezonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara