"Na Ekonomskom fakultetu legalno se prodaju ispiti"

Tekst: R.R.
Foto: Arhiva

"TO JE LEGALNA prodaja ispita koju nitko ne preispituje", kaže izvor Jutarnjeg lista s Ekonomskog fakulteta tvrdeći da studenti zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta koji mogu odvojiti 4000 kuna za dva ispita mogu priuštiti da cijelu godinu na tim kolegijima ne rade ništa.

Masovno na teške ispite

Dovoljno je tek da tijekom ljeta upišu Međunarodnu ljetnu školu na tom fakultetu, nakon 15 dana redovitog pohađanja nastave uplate novac i pristupe ispitu na kojem je prolaznost gotovo 100-postotna.

"Studenti masovno odlaze na teže ispite, poput matematike i statistike, koji na redovnim rokovima imaju prolaznost od 10 do 30 posto, a u Ljetnoj školi gotovo 100 posto", piše Jutarnji dodajući da se u "Međunarodnoj školi" tijekom tri tjedna predaju gotovo svi predmeti koji su inače redovni i izborni kolegiji na Ekonomskog fakultetu, a košta 2000 kuna po kolegiju. Na kraju se dobiva poseban certifikat, a studentima Ekonomskog fakulteta ocjena se upisuje u Indeks.

Ako mogu drugi...

"I privatne se škole hvale da imaju 100-postotnu prolaznost, zašto je ne bismo imali i mi?", komentirao je za Jutarnji Vladimir Čavrak, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta koji u cijeloj priči ne vidi ništa sporno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara