Na hotelskim menijima hrvatska hrana "u tragovima"

TURISTE će ove godine na hotelskim menijima duž cijele jadranske obale dočekati sve samo ne hrvatski proizvodi, iako se hoteli opskrbljuju hranom domaćih nabavljača. "Bečki" odrezak bi prema tome mogao biti i doslovce iz Beča jer se meso uglavnom uvozi iz Austrije i Njemačke.

Kako piše Jutarnji list, čiji su novinari razgovarali s hoteljerima, turiste će dočekati hrana iz cijelog svijeta bez obzira na blagodati autohtone jadranske kuhinje. Šefovi nabave u hotelima na području Kvarnera kažu da je razlog tome taj što domaći nabavljači u svoju ambalažu pakiraju uglavnom uvoznu hranu, što luksuznije hotele navodi da hranu nabavljaju na tržnicama i ribarnicama.

Hotelski riblji meniji obično sadrže španjolske osliće ili patagonijske, odnosno kaligornijske lignje. Po tome tjestenina s plodovima mora sadrži talijansku tjesteninu i plodove mora iz Tihog oceana, češnjak je iz Kine, rajčice talijanske, grah iz Argentine, kao i uvozno povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list navodi da se čak i jabuke uvoze iz JAR-a, a jagode iz Španjolske, čime se postavlja teza da je akcija "Kupujmo Hrvatsko" pala u vodu. 

Prema svemu sudeći, strane turiste očekuje defacto njihova "domaća hrana", dok će domaći turisti jesti hranu iz Španjolske, Njemačke, Austrije, Italije, Cipra, Kine, Argentine, JAR-a i Čilea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara