na htv-u se predstavila kandidatkinja hss-a za zastupnicu češke i slovačke manjine

Zdenka Čuhnil, kandidatkinja Hrvatske seljačke stranke za zastupnicu češke i slovačke nacionalne manjine, večeras je na Hrvatskoj televiziji (HTV) naglasila kako će se najviše zauzimati za hrvatski gospodarski razvoj i bolje povezivanje manjinskih udruga. L

Zdenka Čuhnil je, predstavljajući se biračima, istaknula da je važno poticati zapošljavanje razvojem obrta, malog i srednjeg poduzetništva te uvođenjem diferencirane stope PDV-a za poljoprivredu i turizam, ali i za dječje potrepštine. Također ističe da hitno treba dovršiti reformu pravosuđa.

Čuhnil je istaknula da je za Čehe i Slovake, koji pretežito žive na seoskom području, najvažnije dovršiti poljoprivredne reforme, ali i povezati Slavoniju s važnim magistralnim prometnicama.

"Očuvanje nacionalnog identiteta ovisi ne samo o zakonima donesenim u Hrvatskom saboru nego i o volji većine da nacionalnim manjinama prizna i prihvati njihove različitosti kao sastavni dio hrvatskog društva", ocijenila je Zdenka Čuhnil.

Zauzimat će se za bolje povezivanje udruga: čeških beseda i slovačkih matica, podupirati kulturni amaterizam i izdavaštvo te se posebice zauzimati za stvaranje materijalnih preduvjeta kako udruge više ne bi radile u crkvenim sakristijama ili u vatrogasnim domovima.

Ojačat će suradnju s Češkom i Slovačkom i zauzeti se "za stvaranje manjinskih kadrova" koji nedostaju u školskom sustavu.(Hina) bdj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara