Na istarskom "Y" cestarina se može plaćati SMS porukama

PRIJE nepunih tjedan dana koncesijsko društvo Bina-Istra uvelo je na autocestama kroz Istru, poznatom istarskom ipsilonu, mogućnost plaćanja cestarine putem poruka poslanih s mobilnog telefona (SMS).

Cestarina se SMS porukama može plaćati od 8. ožujka, a Bina-Istra ovu je uslugu omogućila svim korisnicima koji posjeduju kreditnu karticu i mobilni telefon pomoću kojih mogu izvršiti nadoplatu svog pretplatničkog računa i saznati trenutačno stanje računa putem SMS-a.

Za aktiviranje usluge potrebno je podnijeti zahtjev za zasnivanje pretplatničkog odnosa i zatražiti aktivaciju SMS usluge na ovlaštenom prodajnom mjestu Bine-Istre (na tunelu Učka ili mostu Mirna), uz predočenje potrebnih identifikacijskih dokumenata.

Po odobrenju zahtjeva uplaćuje se iznos izabrane vrste pretplate na račun i ovlašćuje se Bina-Istra za plaćanje putem SMS-a koji tereti korisnikovu kreditnu karticu. Potom podnositelj zahtjeva dobiva magnetsku karticu pretplate i tajni PIN.

Pretplatnički računi mogu se plaćati gotovinom, kreditnim karticama, besplatnim info-telefonom 0800-600-601, te klasičnim i elektronskim virmanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za aktiviranje usluge korisnik ne mora sam provjeravati saldo na računu, budući da Bina-Istra automatski šalje SMS poruku svim pretplatnicima, čiji je saldo na računu nizak te ih obavještava o tome da će iznos na njihovom računu uskoro biti potrošen.

Pretplatnik na dobivenu SMS poruku treba samo poslati odgovor u kojem se navodi slovo "N" za nadoplatu i njegov će račun biti odmah nadoplaćen, a za informaciju o stanju na računu i roku važenja pretplate SMS koji sadržava broj PIN-a i slovo S.

Računalni sustav Bine-Istre prepoznaje korisnika iz baze podataka pretplatnika, identificira korisnika i model pretplate na koji je pretplaćen te tereti korisnikovu kreditnu karticu, čime korisnici stječu mogućnost nadoplate svoga računa kada i gdje im to odgovara.

R.I./MMTPR

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara