Na izbornim listama 30 članova Glasa poduzetnika, nitko nije na listi HDZ-a ili SDP-a

Na izbornim listama 30 članova Glasa poduzetnika, nitko nije na listi HDZ-a ili SDP-a
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

UDRUGA Glas poduzetnika (UGP) izvijestila je da su njihovih šest reformskih prijedloga u potpunosti prihvatile četiri stranke i koalicije i neke manje regionalne stranke te je objavila da je na izbornim listama tih stranaka 30 njezinih članova.

Prije više od mjesec dana UGP je političkim strankama uputio šest prijedloga, odnosno "zalog" (pledge) na potpis. Riječ je o šest zahtjeva za koje UGP smatra da vode boljem, pravednijem društvu, "Hrvatskoj 2.0." Prijedlozi u zalogu su se odnosili na poreznu reformu, ukidanje parafiskalnih nameta, potpunu transparentnost javnih financija, reformske zahvate na rashodovnoj strani proračuna, efikasno i neovisno pravosuđe i redefiniranje uloge Državnog inspektorata.

UGP je izvijestio da HDZ i BM 365 nisu odgovorili, Možemo, SDP, IDS i HNS su podržali zahtjeve djelomično, a u cijelosti Domovinski pokret, Dosta Pljačke (ŽZ i SIP i drugi), Most, Pametno/Fokus/STRIP i manje regionalne stranke.

Nitko nije na listama HDZ-a i SDP-a

UGP je objavio i popis svojih članova koji su na potonjim listama. Kako navodi, trenutačno po istraživanjima te stranke zajedno dobivaju potporu više od 25 posto biračkog tijela.

Na listama Domovinskog pokreta je sedam kandidata - članova UGP-a, koalicije "Dosta pljačke" četiri, Pametno/Fokus/STRIP-a 13, Mosta tri te Nezavisne stranke reformista, nezavisne liste Marina Škribole i Unije Kvarnera po jedan.

"Izađite na izbore, a svi koji vam kažu da je vaš glas uzaludan ili bačen, poručujem: Svaki vaš glas za poduzetnike na listama koje su podržale u cijelosti prijedloge UGP-a je glas za bolju Hrvatsku", rekao je predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara