Na Jadran dolaze strani policajci

Na Jadran dolaze strani policajci
Foto: Hina

NA području Primorsko-goranske županije (PGŽ) ove turističke sezone, tijekom srpnja i kolovoza, hrvatskim policajcima će pomagati 13 policijskih službenika iz Poljske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Rumunjske i Njemačke, u sklopu projekta "Sigurna turistička sezone", koji se na području Policijske uprave primorsko-goranske provodi 12 godinu za redom. 

Načelnik primorsko-goranske Policijske uprave (PU) Tomislav Dizdar u srijedu je na konferenciji za novinare rekao da taj oblik suradnje pozitivno ocjenjuju i policijski službenici i turisti.

"Sigurnost je danas na visokoj cijeni, pa je bitno omogućiti turistima i drugim građanima da se osjećaju sigurno u ovom kraju", istaknuo je dodavši da osjećaju sigurnosti turista doprinosi kontakt s policajcima iz njihove zemlje u službenoj odori.

Kako je naveo, svi policijski službenici iz stranih zemalja će raditi na Kvarneru u svojim odorama, osim policajaca iz Srbije, koji će biti u civilnoj odjeći.

 U suradnji sa stranim policajcima na terenu lakše dolazimo do potrebnih informacija u situacijama koje zahtijevaju bržu reakciju, a i moguće žrtve kažnjivih djela među stranim državljanima se lakše sporazumijevaju s policajcima iz vlastitih država, rekao je Dizdar.

 Tijekom ovog srpnja i kolovoza će na području otoka Krka djelovati policajci iz Poljske i Slovenije, slovački policijski službenici na crikveničkom području, u Opatiji i okolici policajci iz Rumunjske i Srbije, a na Lošinju i Cresu njemački policajac.

Strani policajci očekuje su se i drugdje diljem hrvatske obale. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara