Na karnevalu na jugu BiH spalit će lutku Željka Komšića

Na karnevalu na jugu BiH spalit će lutku Željka Komšića
Foto: EPA

MAŠKARE u Čapljini na jugu Bosne i Hercegovine kao glavnog krivca u prošloj godini označile su Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH čija će lutka biti u utorak spaljena na završnom maskenbalu, čime će Hrvati ponovno iskazati nezadovoljstvo ovim političarom koji je nametnut kao hrvatski član tročlanog Predsjedništva glasovima Bošnjaka. 

Najprije je u nedjelju u mjestu Trebižatu, otkuda kreće povorka s maškarama, 'uhićen' Željko Komšić te su organizatori iz Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva 'Seljačka sloga' poručili da će biti priveden pred lice pravde.

Maštovite maškare izradile su dvije lutke s Komšićevim likom. Na jednoj dominira njegova glava te je predstavljen kao trojanski konj s kotačima na kojemu piše ''S konja na kenjca''. Na drugoj lutki predstavljen je kao marioneta, a na njezinu dnu piše "Daytonsko kazalište".

"Hrvatima podvaljen kao trojanski konj"

Kako su objasnili organizatori, Komšić, probošnjački političar hrvatskih korijena, izabran je za glavnog krivca za loše stvari koje su se događale u prošloj godini jer je 'lutka kojom drugi upravljaju' te je Hrvatima podvaljen kao trojanski konj.

Iz HKUD-a 'Seljačka sloga' najavili su kako će glavnom krivcu – lutki karnevala u Čapljini – u utorak biti izrečena kazna, nakon čega će biti spaljena. Iz stranke Demokratske fronte osudili su ponovno Komšićevo proglašavanje glavnim krivcem maškara.

Sve većinske hrvatske općine i županije u BiH proglasile su Komšića nepoželjnom osobom jer je nametnut voljom bošnjačkih birača za hrvatskog člana državnog vrha. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara