Na karnevalu u Trogiru vodili kozu obojanu u dugine boje: "Ja sam gay, a ovo su pederi"

Na karnevalu u Trogiru vodili kozu obojanu u dugine boje: "Ja sam gay, a ovo su pederi"

Foto: Čitateljica Indexa/Petra Kakić

NAKON spaljivanja slikovnice s gej parovima u Kaštelima, LGBT zajednica bila je glavni motiv današnjeg karnevala u Trogiru.

"Primitivna" i "moderna" obitelj


Kako doznajemo od prolaznika, u povorci maškara, na čelu kolone nalazila se "primitivna kaštelanska obitelj" u narodnoj nošnji, koja je vikala "gotovi smo".

Iza njih, prolazila je "moderna europska obitelj", uz koju su prolazila dva lika koja su trebala predstavljati muška spolovila. Ta dva "spolovila" vodila su kozu obojanu u dugine boje, dok je pozadini svirala pjesma YMCA od grupe Village people. Njih je pratila povorka drugih maškara, također u duginim bojama."Ja sam gay, a ovo su pederi"

Gradom je prenesen i kip starca na konju s natpisom "Ja sam gay, a ovo su pederi".U koloni je prolazio i kombi s natpisima: "tata + tata" jednako crtež dvaju spolovila, "mama + mama jednako skandal" te "HDZ + SDP jednako pederi".Trogirski karneval odvio se nekoliko dana nakon dječjeg kaštelanskom karnevala, na kojemu je pred nekoliko stotina roditelja i djece spaljena slikovnica s dvije mame i dva tate.

>> VIDEO Na dječjem karnevalu u Kaštelima spalili slikovnicu s gay parovima

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara