DIGLI OGRADU Dijete sa stopostotnim invaliditetom nije moglo na plažu, evo što kaže koncesionar

DIGLI OGRADU Dijete sa stopostotnim invaliditetom nije moglo na plažu, evo što kaže koncesionar

Foto: Index, Facebook

NA FACEBOOK grupi "Javno je dobro" objavljene su fotografije plaže Kašjuni s novim detaljem - ogradom iznad plaže. Jedna Splićanka, majka djeteta sa 100-postotnim invaliditetom, potužila se kako je tako zatvoren prolaz do plaže.

"Na plaži na kojoj se kupam više od 20 godina ne postoji ulaz"

"Otvoreni prolaz bio je za sve. Osobe s invaliditetom mogle su sa štakama, kolicima, ući na plažu. Koncesionar je prije mjesec dana stavio reklamne panoe i zatvorio prilaz. Na plaži na kojoj se kupam 20 i više godina ne postoji ulaz, svi su ulazi sa stepenicama i zidić oko plaže, tako da sad prenosimo djecu. Sramota!", komentirala je Splićanka.

Kontaktirali smo koncesionara Stipu Dolića. Evo što on kaže.

"Ograda je postavljena isključivo radi sigurnosti kupača i vozača. S autima su znali ući na samu plažu, a bilo je i slučajeva, kao ovo ljeto na Obojenoj svjetlosti, da su automobili završili u moru", kaže Dolić.

Koncesionar: "Samo pitajte, prolaz će biti osiguran"

Nema, tvrdi, nikakvog problema da se osoblje upita da se ograda ukloni kako bi se pustile osobe s invaliditetom.

"Na jesen ćemo ići na to da iduće sezone Kašjuni dobiju plavu zastavu i da ispunimo sve uvjete koji se time traže za osobe s invaliditetom", kazao nam je Dolić.

Prilikom naše nedavne inspekcije Kašjuna, ograde još nije bilo, samo su se ljudi bunili na ležaljke koje Dolić postavlja na plažu unatoč tome što bi trebale biti sklonjene dok ih gost ne zatraži. Dolić, pak, tvrdi da je to nemoguće jer bi tek onda ispao problem kada bi se netko trebao zamoliti da ukloni svoj ručnik s plaže kako bi se na to mjesto postavila ležaljka. Dolić tvrdi da je u plažu uložio više od tri milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara