Na Kornatima se nasukala jedrilica, ozlijeđen Čeh

Na Kornatima se nasukala jedrilica, ozlijeđen Čeh

Foto: Screenshot / Google maps

JEDRILICA s petero članova posade nasukala se danas nešto iza 18 sati na Kornatima, točnije na otočiću Bikarijica. Na jedrilici se nalazi petero državljana Češke, potvrdila je za Index Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

"Obavještajno komunikacijski centar Šibenik je oko 18 sati i 45 minuta primio poziv od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru da se na Kornatima, točnije u kod otočića Bikarijica uslijed jake bure nasukala jedrilica. Prema prikupljenim informacijama, na jedrilici se u trenutku nasukavanja nalazilo petero državljana Češke", kazala je Marica Kosor za Index.

Jedan lakše ozlijeđen, liječnička pomoć mu je pružena na licu mjesta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto iza 23 sata, Kosor nam je kazala kako su brodovi s posadom na kojima su bili članovi HGSS-a i hitne medicinske pomoći došli do Bikarijice.

"Na brodu je pronađeneo svih petero članova posade, a jednom od njih pružena je liječnička pomoć  na licu mjesta radi lakše ozljede. U samoj akciji spašavanja sudjelovala su tri broda, dva iz šibenske i jedan iz zadarske županije", kazala nam je Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara