Na londonskom Heathrowu čovjek prešao preko ograde pa "digao" policiju na noge

Na londonskom Heathrowu čovjek prešao preko ograde pa "digao" policiju na noge

NA GLAVNOM londonskom aerodromu Heathrow policija je poslijepodne uhitila muškarca koji je sa sobom imao ruksak i koji je oko 14 sati po lokalnom vremenu prešao preko ograde aerodroma i potrčao prema dijelu iznad kojeg prelijeću avioni.

Izgred se dogodio blizu sjeverne uzletno-sletne staze na Heathrowu. Očevici su vidjeli naoružane policajce koji su okružili i uhitili muškarca, a također su vidjeli i pse tragače trenirane za pronalazak eksploziva.

Muškarac je priveden na obavijesni razgovor, a psi su prekontrolirali njegov ruksak. Prema prvim informacijama, u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je potvrdila kako je nekoliko minuta na prve dojave zaprimila brojne pozive građana koji su se zatekli na aerodromu i koji su svjedočili događaju.

"Digao" policiju na noge

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je muškarca uhitila, a njegov ruksak je izuzet na vještačenje. Zasad nije jasno o kome je riječ, odnosno policija nije otkrila nikakve detalje vezane uz identitet uhićenika. Nakon dojave na mjesto događaja je došlo dvadesetak policijskih vozila i pripadnici protueksplozijskog odjela.

Norman Shanks, bivši načelnik osiguranja tvrtke BAA, koja upravlja Heathrowom, BBC-u je rekao kako današnji incident nije prvi takav događaj u povijesti Heathrowa. Naime, već se događalo da su razne osobe pokušavale prijeći preko aerodromske ograde, a u nekim slučajevima radilo se o pijanim ili mentalno poremećenim osobama, a ponekad je bilo i raznih prosvjednika.

Zbog događaja je bila zatvorena sjeverna pista koja nosi oznaku 27R, a zbog čega je došlo do odgode ili otkazivanja određenih letova.

I.K. 
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara