Na međunarodni dan invalida akcija na parkiralištima trgovačkih centara

Nesavjesni vozači koji u utorak, na Međunarodni dan invalida, budu parkirali svoja vozila na mjestima rezerviranima za invalide ispred većih trgovačkih centara, bit će upozoreni preko razglasa u trgovini da oslobode parkirno mjesto za teško pokretne građane.

Akcija pod nazivom ´Osim kupnje budite i svjestan građanin´ provest će se u svim hrvatskim gradovima i većini trgovačkih lanaca, najavljuju u Hrvatskom savezu udruga tjelesnih invalida (HSUTI).

Cilj je akcije utjecati na svijest građana, posebice u predblagdanske dane kada većina odlazi u kupovinu, a mnogi ne razmišljaju da to treba omogućiti i teško pokretnim osobama.

Zagrebački HSUTI u utorak prijepodne središnju će manifestaciju u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom prirediti ispred ´SuperKonzuma´ u Vukovarskoj ulici, gdje će održati i konferenciju za novinare.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako najavljuju, pridružit će im se i predsjednik Uprave Koncerna Agrokor Ivica Todorić koji će u znak solidarnosti sjesti u invalidska kolica.

Akciju će na terenu u drugim dijelovima Hrvatske provoditi lokalne udruge HSUTI-ja.

Za njezino provođenje udruga je dobila potporu Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog autokluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara