Na mjesnim izborima u Osijeku najviše glasova HDZ-u

PREMA privremenim službenim rezultatima jučerašnjih izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora u gradu Osijeku, najviše glasova dobila je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), čije liste vode u 9 od 13 izbornih jedinica.

Gradsko izborno povjerenstvo na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestilo da su liste HDZ-a dobile najviše glasova u šest od sedam gradskih četvrti te u trima od šest mjesnih odbora na području grada.

Lista koalicije HSLS-SDP-LS osvojila je najviše glasova u jednoj gradskoj četvrti, u dva mjesna odbora najbolji rezultat ostvarile su nezavisne liste, a u mjesnom odboru ´Klisa´ najviše glasova osvojila je lista Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

Predsjednica Izbornog povjerenstva Jadranka Nikolov kazala je kako je riječ o privremenim službenim rezultatima koji će sutra biti objavljeni u dnevnom tisku, od kada teče rok od 48 sati za podnošenje prigovora.

Kazala je kako su predstavnici udruge GONG imali primjedu da im na jednom biračkom mjestu predsjednik biračkog odbora nije dopustio da svoje primjedbe unesu u zapisnik, dok je HDZ uputio primjedbu da velik dio građana na svoju adresu nije dobio obavijest o izborima.

Hrvatski istinski preporod (HIP) najavio je pismeni prigovor jer je s biračkog mjesta udaljen njihov promatrač, koji je ujedno bio i kandidat u toj izbornoj jedinici, a što je protumačeno kao kršenje izborne šutnje, rekla je Nikolov dodavši kako je na izborima glasovalo 21,04 posto od 102.549 upisanih birača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara