Na nekoliko dana odgođena operacija Hosnija Mubaraka

NJEMAČKI liječnik koji liječi egipatskoga predsjednika Hosnija Mubaraka zbog hernije diska rekao je u ponedjeljak da je odlučio odgoditi operaciju kako bi provjerio pomaže li alternativna terapija.

Operacija se odgađa na najmanje dva ili tri dana, a Mubaraka će pokušati liječiti bez zahvata, rekao je Heinz-Michael Mayer, šef jedinice za bolesti kralješnice u muenchenskome Centru za ortopediju.

Mubarak (76), vlada Egiptom više od dva desetljeća, a u Muenchen je doletio u nedjelju nakon što se njegov liječnik odlučio za operaciju hernije diska u ponedjeljak ujutro.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkad je ovaj mjesec neočekivano otkazao dva sastanka s važnim gostima, o Mubarakovu zdravlju počele su kolati glasine. U prvom slučaju, službeno je priopćeno da je uganuo gležanj.

Stručnjak za kralježnicu Mayer kaže da Mubarakov problem leži između četvrtoga i petog kralješka. Zasad se još ne zna o kakvoj je alternativnoj metodi liječenja riječ.

Mubarak nema službenoga potpredsjednika, ali njegov premijer Atef Obeid zadužen je da obavlja predsjednikove dužnosti u Mubarakovu odsustvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara