Na njemačko-poljskoj granici kolona od 60 kilometara

Na njemačko-poljskoj granici kolona od 60 kilometara
Foto: Getty Images/Guliver Image

ZBOG ZABRANE ulaska u Poljsku za sve strance na njemačko-poljskim cestovnim graničnim prijelazima stvaraju se u četvrtak kolone dugačke i do 60 km. 

"Situacija na granici prema Poljskoj je zaista dramatična. Mi smo u stalnom kontaktu s poljskim vlastima", rekao je za javni servis njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas.

Najveće gužve se bilježe na graničnom prijelazu Goerlitz (Zgorzelec), gdje je kolona u srijedu navečer dosegla duljinu od 60 km. Predstavnici Tehničke pomoći (THW) i Njemačkog crvenog križa od ponedjeljka vozačima koji su zapeli na granici dijele hranu i napitke.

Slične kolone se bilježe i na graničnom prijelazu Frankfurt na Odri, istočno od Berlina. Policajci su iz kolona izvlačili kamione sa živom stokom koja je nakon toga smještena kod lokalnih poljoprivrednika.

U četvrtak ujutro je objavljeno kako je s poljskim vlastima dogovoreno otvaranje posebnih traka za tranzitni promet. Maas vjeruje kako će se situacija smiriti u sljedećim danima.

Poljska je u međuvremenu ublažila kontrole za teretna vozila, kao i za one putnike koji zbog posla svakodnevno prelaze granicu.

Poljska je još u nedjelju zabranila ulaz svim strancima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara