Na nogometnoj utakmici Hrvatska-Belgija policija očekuje 25.000 posjetitelja

NA SUTRAŠNJOJ nogometnoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Belgije policija očekuje 25.000 gledatelja, među kojima i dvjestotinjak Belgijanaca, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Iako se na nogometnom susretu ne očekuju nikakvi izgredi, ni navijački sukobi, utakmica je ipak ocijenjena događajem visokog sigurnosnog rizika.

Takva ocjena daje se svim međunarodnim sportskim susretima, kazao je načelnik Odjela osiguranja zagrebačke policije Zlatko Đukić dodajući da će mjere osiguranja biti povećane i zbog napete situacije u svijetu nakon napada na Irak.

Susret će početi u 18,30 sati, a policija poziva građane da na maksimirski stadion počnu dolaziti već oko 16 sati, kako bi se izbjegle gužve zbog pregleda posjetitelja.

Prije, tijekom i nakon utakmice policija će osim područja oko stadiona pojačano osiguravati centar grada, željeznički i autobusni kolodvor, te ulice koje od centra vode do Maksimira.

Tijekom utakmice policija će snimati tribine i teren, kako bi naknadno otkrila počinitelje mogućih izgreda, a pojačano će nadgledati i južni dio zapadne tribine na kojoj će biti smješteni belgijski navijači.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara