Na obilježavanju Dana antifašističke borbe nema državnog vrha

Na obilježavanju Dana antifašističke borbe nema državnog vrha
Foto: Borna Filic/PIXSELL

U ŠUMI Brezovici kod Siska, u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, počelo je svečano obilježavanje Dana antifašističke borbe.

Svečanost je počela intoniranjem hrvatske i europske himne te minutom šutnje za poginule.

"Da nije bilo antifašističke borbe mi ne bismo imali što braniti, a u Domovinskom ratu branili smo i obranili Republiku Hrvatsku", poručio je na početku središnje svečanosti predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Franjo Habulin.

Nema državnog vrha

U Brezovici kod Siska, kazao je, prije 78 godina formiran je Prvi partizanski odred koji je "rasplamsao plamen ustanka".

"Ne smijemo zatvarati oči pred onim što se događa oko nas", rekao je Habulin izražavajući zabrinutost zbog "malih pomaka" u Hrvatskoj kada je riječ o percepciji antifašizma.

Svečanost se ove godine održava bez državnih čelnika koji su poslali svoje izaslanike. 

Kako javlja televizija N1, na proslavu su stigli Zoran Milanović, Stjepan Mesić, Milan Bandić, bivši predsjednik Ivo Josipović, Dražen Bošnjaković, Siniša Hajdaš Dončić, Mirando Mrsić, Davor Bernardić, Radimir Čačić i mnogi drugi.

Njihova reporterka Ana Mlinarić javlja da nema ni izaslanika predsjednice Republike nakon što je HNS-ov Matija Posavec otkazao već prihvaćen poziv da bude njezin izaslanik.

Ministar Bošnjaković kaže da prebrojavanje tko je stigao, a tko ne, i nema puno smisla.

"To prebrojavanje tko je stigao, tko nije, nema puno smisla. Ja dolazim uime premijera, institucije vlade. Što se tiče Ureda predsjednice, to ne znam kakva je situacija. Mislim da će biti dosta ljudi, puno se ljudi skupilo'', rekao je ministar Bošnjaković za N1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara