Na splitskoj Brodarici počela gradnja stanova po POS-u

Na splitskom predjelu Brodarici danas je počela gradnja stambenoposlovnih zgrada po Programu društveno poticane stanogradnje (POS).

Tim najvećim ulaganjem u stanogradnji u Dalmaciji, vrijednim 58 milijuna eura, kani se na 80,6 tisuća četvornih metara stambeno poslovnog prostora izgraditi 384 stana i poslovni prostor s dvjema podzemnim garažama od 900 parkirališnih mjesta, a planirana je i gradnja jedne javne garaže i stotinjak parkirališnih mjesta oko zgrada, dječjeg vrtića, knjižnice, doma zdravlja i restauranta.

Cijena stana je 906 eura po četvornom metru.

Na prigodnoj svečanosti u povodu početka građevnih radova direktor "Dalconinga" izvođača radova, Željko Krstičević kazao je kako se početak radova oduljio jer se morao mijenjati GUP i donijeti novi detaljni plan.

"Zatim smo obavili zahtjevan zadatak rušenja objekata tvornice 'Diokoma' na oko 45 tisuća četvornih metara, a mnogo je posla i u pripremi podzemnom dijela gdje ima dosta kanala i instalacija. Usporedno s tim radili smo na idejnoj, pa glavnoj i izvedbenoj projektnoj dokumentaciji, a čim smo dobili pravomoćnu građevnu dozvolu, počeli smo graditi stambene zgrade koje će, po planu, biti useljive potkraj 2006.", rekao je Krstičević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući stanari još trebaju potpisati ugovor s državnom Agencijom za promet nekretninama.

Osvrnuvši se na cijenu stana od 906 eura po četvornom metru, splitski gradonačelnik Miroslav Buličić kazao je da je ta cijena još i niska za lokaciju kakva je Brodarica.

Naglasio je kako će stanove kupiti prva 384 Splićanina s liste s pravom na kupnju stana po POS-u. Dodao je da je zanimanje za takve stanove u Splitu veliko te da treba nastaviti takvu gradnju.

(Hina) xmerc ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara